Prohledej blog / Search this blog

8/22/2012

Frankel je "Phar Lapem" této dekády

Phar.Lap
Vždy jsem si z celého srdce přála mít možnost vrátit se zpět v čase. Do dob, kdy se na dostihových drahách Austrálie proháněl rudý teror Phar Lap. Toto přání se mi sice nesplnilo, ale mohu říci, že žiji v dekádě, která dala světu nejlepšího dostihového koně současnosti: Frankela. A dnes tento pozoruhodný kůň opět celému světu dokázal, že mu právem patří titul nejlepšího dostihového koně planety!

V médiích se opět objevily palcové titulky hlásající "Zázračný dostihový kůň..." Z mého pohledu téměř deja-vu! Lidé opět uctívají charakter i výkony výrazně charismatické koňské osobnosti: Frankela. Lze tedy zcela jednoznačně konstatovat, že Frankel je "Phar Lapem" této dekády.

Novinový titulek z Winning Postu (22. 8. 2012): "Zázračný kůň Frankel
si 
v Juddmonte Stakes připsal již třinácté vítěství v řadě ."

Novinový titulek The Morning Herald (5. 12. 1930): "Zázračný kůň.
Pike na Phar Lapovi."

Impozantní mohutný hnědák nepřipomíná Phar Lapa jen kvůli masivní mediální smršti, kterou rozpoutal. Jeho výkony ohromují širokou veřejnost, turfmany i odborníky, přičemž jeho styl výrazně připomíná ten Phar Lapův.


Pokaždé se drží chytře vzadu a  v cílové rovince vyrazí kupředu jako neřízená střela! Zdánlivě bez nejmenší námahy se  vzdaluje soupeřům s nevídanou razancí! Mnozí dostihoví odborníci se shodují v názoru, že Frankel je superkůň. Stejný jako kdysi býval Eclipse, KincsemPhar LapSecretariat,  či famózní černá perla Ruffian

Frankel  uhájil své 13. vítězství v řadě v dostihu nejvyšší kategorie (gr.1). 

Nejlepší dostihový kůň současnosti: Frankel (GB)
Fenomenální koně na dostihové dráze rozhodně nepotkáváte každý den. Rozhodně tedy ne takové, kteří si podmaní celý svět a jejichž sláva opustí dostihové ovály a dotkne se srdcí všech lidí na světě. Jsem nesmírně vděčná prozřetelnosti, že mi umožnila žít v době velkého Frankela. Jednou totiž lidé jako já budou vzpomínat na jeho výkony a přát si z celého srdce, aby ho mohli spatřit na vlastní oči... tak jako já chtěla spatřit "svého" Phar Lapa. Bože, děkuji, že jsem mohla být při tom, když Frankel stoupal po žebříčku mezi nesmrtelné...

Ostatně, slovy obdivu na Frankela nešetřil ani Galopp Reportér online, článek si můžete přečíst zde.


Autorka: Phar.Lap
Zdroj fotografií: archiv autorky

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today